Ideer till bröllopsresa

Vår stora önskan är att få hälsa på Debbie och Phil Baker i Mooresburg Springs, TN, USA. Per var där i september 2007.

 Som det ser ut nu kommer resan att starta med en kryssning i Karibien. Därefter utforskar vi Everglades i Florida, kanske vi kan se nån alligator? Sedan upp till Tennessee

Detaljerad resplan

Som det ser ut nu kommer resan att bli så här:

1. Flyg till Florida.
2. En kortare kryssning (4-5 dagar) i västra Karibien med en mellanstor båt.
3. Tillbaka i Florida tar vi en tur i träskmarkerna och hälsar på alligatorerna.
4. Transport till TN.
5. 2 veckor med bas i Moorseburg Springs hos Debbie och Phil.

 I Tennessee ska vi förstås rida en massa! Där finns hästar så det räcker och dessutom av många olika sorter. Hästar som kan vara där, det beror på när vi kommer dit: Appaloosa, American Quarter Horse, American Mustang, Tennessee Walking Horse, some gaited American Saddlebred, Racking Horse.

 Bortsett från ridning finns det många saker vi kanske gör i Tennessee: Tur med övernattning till Gatlinburg och Ripley’s aquarium, skjuta pistol på skjutbana (kanske inte nåt för Eva men jag gillar att skjuta med kaliber 40, svårt men det är enkelt att inse vad som händer när man träffar målet), vara med på vanliga vardagsbestyr, äta fantastiskt god mat (lokala lunchhaket i Mooresburg Springs, Applebee’s, Ryan’s m fl), shoppa i affärer med alla dessa supertrevliga expediter.

 Exakt när det kommer att bli vet vi inte ännu, det beror på när vi kan få någon som tar hand om våra djur, men det lutar åt slutet av Juni och början av Juli.

Pers första ridtur

 Per berättar:

 Min första upplevelse med en häst var med Peppy, en American Quarter Horse. Peppy är i nedstigande led från ”Peppy San Badger”, den kanske mest berömda hästen i sin klass. Vilken klass? Jo, som en riktig ”cowboyhäst”, d v s för att fösa boskap. Peppy San Badger jobbade med just det.

 Jag började mitt hästliv genom att sitta upp på Peppy i en ”roundpen”, en inhängnad stor nog att rida i åttor. Här sitter jag på Peppy, en cowboyhäst! Peppy verkar dock vara väldigt lugn, Debbie säger vad jag ska göra, jag gör det och rätt sak händer, efter bara ett par minuter tar jag chansen och låter Peppy gå den väg JAG vill, otroligt, ska man gå 1/2 år på ridskola för att lära sig detta??? Efter 10 minuter kan jag stanna, starta och rida höger och vänster som jag vill?

 Peppy var vädigt lugn, han var ung och väntade nog på att någon skulle väcka honom. För mig var han perfekt. Han bara stod still. Gjorde inget alls. Alla andra red iväg, här står vi kvar! Jag var helt enkelt tvungen att göra nåt för att vi skulle följa med, bra första häst!

 Peppy följde sedan med galant. Tills vi kom till en brant. Ska vi upp där? Nej? Hade jag vetat detta innan hade jag nog stannat kvar. Det här är för svårt efter 15 minuter på en häst! Nå, alla andra red iväg så jag chansade, manade på Peppy och han satte av i gallopp uppför backen! Och jag höll mig kvar! Tack vare sadeln… Och tack vare intruktionerna hur jag ska hålla fötterna i stigbyglarna… Peppy, du som var så lugn innan dess, varifrån kom detta? Jo du har ju dina rötter…

 Nerstigningen var svår, nu är det viktigt att hålla koll på var dina egna ben är, det är lätt att hästen genar i svängarna och då kommer dina ben i kläm. Man måste leda hästen med tömmarna för att rädda sina egna ben men de gör det så gärna.

Resan

Datum Veckodag Tid (lokal) Händelse
24 juni Torsdag
Till Bergsgården för att lämna djur.
25 juni Fredag
Tillbaka till Stockholm
26 juni Lördag
1040 Avresa från Arlanda
1310 Ankomst New York (Newark)
1610 Avresa New York
1925 Ankomst Miami
2100 Hämta hyrbil vid Alamo, transferbuss
Zzzz Ocean Five Hotel
27 juni Söndag
Dag Utflykt till Everglades
Kväll Vandra runt bland Art Deco husen på Ocean Drive
Zzzz Ocean Five Hotel
28 juni Måndag
Morgon Sightseeing efter A1A mot Fort Lauderdale
1400 Lämna hyrbil vid Fort Lauderdales flygplats, ta shuttlebus till hamnen
1700 Karibienkryssning med Royal Carribean
29 juni Tisdag
Till havs
30 juni Onsdag
Gerorge Town, Grand Cayman, Caymanöarna
1 juli Torsdag
Cozumel, Mexico
2 juli Fredag
Till havs
3 juli Lördag
0700 Ankomst Fort Lauderdale
1000 Hämta hyrbil vid Fort Lauderdale flygplats
Dag Stranden nånstans norr om Fort Lauderdale
Kväll Shopping i Lincoln Road Mall
Zzzz Southbeach Hotel
4 juli Söndag
Morgon Åk mot Key West
Zzzz Southernmost Hotel
5 juli Måndag
Morgon Åk mot Miami
Kväll Fota Miami skyline
Zzzz Ocean Five Hotel
6 juli Tisdag
Förmiddag Strand och bad på South Beach
Mitt på dagen Shopping på Lincoln Rd Mall
1500 Lämna hyrbil
2015 Avresa från Miami
2230 Ankomst till Knoxville
7 juli Onsdag
Hemma hos Debbie..
8 juli Torsdag
Morristown.
9 juli Fredag
Bristol Caverns.
10 juli Lördag
Heldag TAC2, IDPA match
11 juli Söndag
Fira vår första bröllopsdag med BBQ hemma hos Debbie.
12 juli Måndag
Pigeon Forge, Gatlinburg, Ripley’s.
13 juli Tisdag
Hemma hos David.
14 juli Onsdag
Hemma hos Debbie, middag med Leena och Heather.
15 juli Torsdag
Pigeon Forge, Titanic.
16 juli Fredag
Vilodag.
17 juli Lördag
Mooresburg, Rogersville.
18 juli Söndag
1340 Avresa från Knoxville
19 juli Måndag
0715 Ankomst Arlanda
20 juli Tisdag
Till Bergsgården för att hämta djur
21 juli Onsdag
Tillbaka till Stockholm

Bilder från bröllopsresa

 Efter en resa av det här slaget finns det naturligtvis ett överflöd av bilder och filmer.

 Tillsammans blev det runt 2500 bilder och drygt 3 timmar film. Kanske det blir nåt speciellt gjort av dem någon gång, kanske inte. Men att bara titta på dem i all sin enkelhet duger fint det också.

Miami och Miami Beach

Hotellet Ocean Five ligger på Ocean Drive, den välkända cruisinggatan på Miami beach. Det ligger också i ”Art Deco district” med byggnader inspirerade av Art Deco-stilen. Alt är naturligtvis effektfullt upplyst av neonljus i alla möjliga färger. På gatan är det en strid ström av bilar som cruisar fram och tillbaka, mestadels rätt nya och sportiga bilar som Lamborghini, Porsche, Mustanger och liknande men också rätt många Hummer.

 Dagtid förvandlas Miami Beach till en nästan vit strand med blå-grönt vatten. Stranden är rätt lång, från södra Miami Beach, hela vägen uppöver Floridas kust. Hur lång? 825 miles, om man ska tro State of Florida. Denna till synes oändliga strand är en av de saker som gör Florida så bra.

Bildspel:

Miami Beach by Night

Miami Beach by Day

Stranden

Lincoln Rd Mall

Miami Downtown

Karibienkryssning

 Vi åkte på en kryssning med Royal Caribbean och deras båt Grandeur of the Seas. Grandeur är en relativt gammal båt men hyffsat nyrenoverad. Storleksmässigt var den tillräckligt stor för att mer eller mindre ständigt gå fel. Det var anmärkningsvärt städat och rent, inget stök, ingen fylla, inget bråk. En glad tillställning utan tråkiga baksidor. Servicen ombord var helt makalös. Första dagen gick jag faktiskt till baren för att beställa en drink, det gjorde jag bara en gång. Mycket enklare att bara vänta en liten stund tills någon kommer och frågar om man vill ha ”bar service”.

Bildspel:

Rundtur på Grandeur of the Seas

Livet på båten