Oaxen
22 maj 2010 var vi på Oaxen Skärgårdskrog och åt deras avsmakningsmeny.
Som aptitretare fick vi först tre serveringar. Dessutom tillkom 2 ”mellanserveringar” som ej heller finns med på menyn, bl a en fördesert. Totalt 14 serveringar (exkl kaffe)!
Vildörtsmarinerad vildlax med varm spetskålskräm, hasselnötssmör & sorbet på Gotlandstryffel.
Enrisflammad rådjurstatar med stenbitsrom, hackad picklad fänkål & kantarellmajonnäs.
Björkrisbakad torskkind med bondbönsoppa samt spicken sill, gäddrom & äggsmör på knäckebröd.
Piggvar på ben med läpp & tunga från torsk, dillkryddad ragu på mangold & hjärtmussla samt stekt sallat samt sprucken morotspuré.
Lättrökt klar köttbuljong & svamproyal med öländska citronbönor, fryst ostron & Oaxens lufttorkade fläskkarré.
Vildsvinstek med rågbrödskräm, rökt oxmärg, friterad persilja & vildoregano serverad med råstekt rabarber.
Ostkaka med tranbärsmarmelad, rågbröd & krasse samt bleksellerisallad & granris.
Drottningsylt med yoghurt & yoghurtglass samt paranötsmaräng serverad med tigerkaka flamberad i Oaxens akvavit.
Konfekt.
Intressant: Inte en enda bit potatis, ris eller liknande under hela kvällen.
Bildspel (visar en del av serveringarna): Oaxen 2010
Debbie visiting us (2015)
Our friendship started in 2001 when our dog Libro was still a pup.
In 2007 I did visit Debbie. This was he first time we met in real life after spendig several years chatting on IRC. It was also my first time to go the the USA.
It was a 100 % success!
In 2010 both me and Eva included a visit to Debbie as part of our our ”Honey Moon”. You can read about the rest here. This made our Honey Moon such a great thing!
In 2013 we made yet another visit to the USA. We started in Austin, TX, and drove by car through Arkansas and Mississippi to Debbie in TN.
Now we are looking forward to have Debbie visiting us here in Stockholm, Sweden: